Laat het Fonduen en Gourmetten Beginnen 22 Nobember 2023 166 0 Lamsvlees beschikbaar! 27 September 2023 2947 0 Lamsvlees verkrijgbaar op zaterdag 30 september, 7 en 14 oktober én op zondag 8 en 15 oktober! Lamsvlees van eigen kweek 11 Juni 2023 2801 0 Lamsvlees verkrijgbaar op zaterdag 17 en 24 juni én op zondag 18 en 25 juni! Eindejaarsperiode 28 Nobember 2022 1065 0 Er is zowel iets met fondue als met gourmet voor het avondeten dat aanvoelt als een uitgebreid, lang, luxueus cocktailuurtje. We beginnen met een drankje en banen ons een weg naar de fonduepan, dopen hier… Black Friday 11 Nobember 2022 408 0 Gehaktballetjes met Couscous 13 Mei 2020 1292 0 Doe de couscous in een grote kom. Kook 500 ml water en los hierin het bouillonblokje op. Giet de bouillon op de couscous en laat het 5-10 minuten wellen. Portobello Burger 13 Mei 2020 1479 0 Roer voor de balsamico-marinade de olijfolie, balsamico azijn, knoflook en kruiden door elkaar. Kip Tikka Masala 8 Mei 2020 1551 0 Kip ‘Tikka Masala’ is een wereldberoemd Indiaas gerecht waarvoor er wel 50 recepten bestaan. Toch hebben die bereidingen heel veel met elkaar gemeen. Marineer de kip in een kruidige en romige saus op basis van yoghurt en kokosmelk. Serveer het gerecht met een portie rijst. De geurige basmati past er perfect bij. Stoofpotje Rundsvlees 4 Mei 2020 1288 0 Haal het vlees uit de koelkast, snijd het in stukken van 2-3 cm en leg deze op een bord. Terwijl het vlees de ergste kou verliest kun je ondertussen de uien in halve ringen snijden (½ cm dik). Dep daarna het vlees droog en bestrooi het met royaal peper en een beetje zout. Dierenwelzijn 1 Mei 2020 2075 0 Kip met honing en mosterdsaus 28 April 2020 1982 0 Doe mosterd, honing, azijn, zout, peper en knoflook in een kommetje en mix het goed. Doe de kip in een ingevette ovenschaal (32 x 27 cm kip moet tegen elkaar liggen anders verdampt de saus in de oven teveel). Schenk de mosterdsaus over de kip en schep het goed om, zodat alle kip rondom is bedekt met de saus. Veeg de randen van de schaal schoon tegen aanbranden van de honing in de saus. Ovenschotel boulangère met lamsvlees 26 April 2020 1568 0 Pel de uien, halveer ze en snijd ze in dunne schijfjes. Stoof de uien aan in een pan. Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes van 2 à 3 mm. Bak de stukken lamsbout aan in de pan, schroei ze langs alle kanten dicht en neem uit de pan. Snijd in sneetjes van enkele mm dik. Tajine van lamsvlees met pruimen en abrikozen 23 April 2020 698 0 Bak het vlees aan in olijfolie en bak aan alle kanten bruin. Voeg de ui, knoflook en kruiden toe en meng goed. Bak even aan en laat op laag vuur 10 minuten bakken. Voeg dan kokend water toe tot het vlees net niet helemaal onder staat. Wok met varkensgebraad en groenten 22 April 2020 706 0 Snijd het varkensvlees in kleine blokjes. Doe het in een kom met de sojasaus, laurier, korianderbolletjes en een mespunt gemberpoeder. Dek af en laat een paar uur – of beter nog een nacht – marineren. Lamskroontje met wilde paddenstoelen 21 April 2020 1946 0 Was en snijd de portobello-champignons in blokjes. Kook de champignons in de gevogeltebouillon gedurende 15 minuten.