Eindejaarsperiode 28 Nobember 2022 887 0 Er is zowel iets met fondue als met gourmet voor het avondeten dat aanvoelt als een uitgebreid, lang, luxueus cocktailuurtje. We beginnen met een drankje en banen ons een weg naar de fonduepan, dopen hier… Black Friday 11 Nobember 2022 260 0 Gehaktballetjes met Couscous 13 Mei 2020 1061 0 Doe de couscous in een grote kom. Kook 500 ml water en los hierin het bouillonblokje op. Giet de bouillon op de couscous en laat het 5-10 minuten wellen. Portobello Burger 13 Mei 2020 1164 0 Roer voor de balsamico-marinade de olijfolie, balsamico azijn, knoflook en kruiden door elkaar. Kip Tikka Masala 8 Mei 2020 1292 0 Kip ‘Tikka Masala’ is een wereldberoemd Indiaas gerecht waarvoor er wel 50 recepten bestaan. Toch hebben die bereidingen heel veel met elkaar gemeen. Marineer de kip in een kruidige en romige saus op basis van yoghurt en kokosmelk. Serveer het gerecht met een portie rijst. De geurige basmati past er perfect bij. Stoofpotje Rundsvlees 4 Mei 2020 1077 0 Haal het vlees uit de koelkast, snijd het in stukken van 2-3 cm en leg deze op een bord. Terwijl het vlees de ergste kou verliest kun je ondertussen de uien in halve ringen snijden (½ cm dik). Dep daarna het vlees droog en bestrooi het met royaal peper en een beetje zout. Dierenwelzijn 1 Mei 2020 1765 0 Kip met honing en mosterdsaus 28 April 2020 1438 0 Doe mosterd, honing, azijn, zout, peper en knoflook in een kommetje en mix het goed. Doe de kip in een ingevette ovenschaal (32 x 27 cm kip moet tegen elkaar liggen anders verdampt de saus in de oven teveel). Schenk de mosterdsaus over de kip en schep het goed om, zodat alle kip rondom is bedekt met de saus. Veeg de randen van de schaal schoon tegen aanbranden van de honing in de saus. Ovenschotel boulangère met lamsvlees 26 April 2020 1371 0 Pel de uien, halveer ze en snijd ze in dunne schijfjes. Stoof de uien aan in een pan. Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes van 2 à 3 mm. Bak de stukken lamsbout aan in de pan, schroei ze langs alle kanten dicht en neem uit de pan. Snijd in sneetjes van enkele mm dik. Tajine van lamsvlees met pruimen en abrikozen 23 April 2020 591 0 Bak het vlees aan in olijfolie en bak aan alle kanten bruin. Voeg de ui, knoflook en kruiden toe en meng goed. Bak even aan en laat op laag vuur 10 minuten bakken. Voeg dan kokend water toe tot het vlees net niet helemaal onder staat. Wok met varkensgebraad en groenten 22 April 2020 551 0 Snijd het varkensvlees in kleine blokjes. Doe het in een kom met de sojasaus, laurier, korianderbolletjes en een mespunt gemberpoeder. Dek af en laat een paar uur – of beter nog een nacht – marineren. Lamskroontje met wilde paddenstoelen 21 April 2020 1722 0 Was en snijd de portobello-champignons in blokjes. Kook de champignons in de gevogeltebouillon gedurende 15 minuten. Varkenshaasje in yoghurt met lauwwarme aardappelsalade 20 April 2020 1231 0 Pers de teentjes look bij de yoghurt. Hak de peterselie fjin en roer dit bij de yoghurt samen met het citroensap. Kruid naar smaak met peper en zout. Leg er het varkenshaasje in en wentel het vlees goed door de marinade. Dek af met folie en laat minstens 1 uur marineren. Varkensmignonette met primeurstoemp en gebakken uitjes 19 April 2020 740 0 Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Snijd de groenten in niet al te grote stukjes en blancheer in gezouten water. Hak de kruiden fijn. Snijd de ui in fijne ringen. Varkenshaasje met aardappel in de schil en champignons 18 April 2020 417 0 Smelt de boter in een pan en laat het varkenshaasje langs beide kanten dichtschroeien voor een mooi korstje. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en leg een deksel schuin over de pan. Laat het varkenshaasje 20 tot 25 minuten verder garen.