Chef-koks verwennen zorgmedewerkers

Chef-koks verwennen zorgmedewerkers

Meer dan twintig ondernemers bieden hulp en ingrediënten aan.
Chef-koks verwennen zorgmedewerkers ziekenhuis met gratis menu.

Sten van der Blij, chef-kok van restaurant La Maryse, neemt een lovenswaardig initiatief: gratis maaltijden bereiden voor de zorgmedewerkers van AZ Alma. Meer dan twintig Eeklose en Meetjeslandse ondernemers sprongen op de kar en boden hulp en ingrediënten aan.

Als zaakvoerder van restaurant La Maryse wordt ook Sten van der Blij zwaar getroffen door de coronacrisis. Maar bij de pakken blijven zitten, is niets voor hem.

“Nu het restaurant dicht is en we net als veel andere horecaondernemers door een sombere periode moeten, wil ik toch de handen uit de mouwen blijven steken”, zegt Sten.

“Als kok wil ik koken en waarom dan niet voor al die mensen die zich dagelijks inzetten bij AZ Alma.”

Enkele dagen geleden contacteerde Sten onder meer Hoeveslagerij ’t Pauwenhof, De Bushoeve, Zelfoogstboerderij De Moeiakker, groenten en fruit Bij Andries uit Bassevelde, Bakkerij BaaB uit Lembeke en aardappelhoeve Van Hyfte, zaken waarmee hij anders ook nauw samenwerkt.

1.200 maaltijden

“Ze waren meteen gewonnen voor dit initiatief”, stelde Sten vast. “Zoals het er nu naar uitziet, hebben we al ingrediënten verzameld voor 1.200 maaltijden. Branko Hoste van restaurant De Visitor en ik zullen die in de keuken van La Maryse bereiden.”

“Op vrijdag 27 maart om 12 uur worden voor het eerst tweehonderd maaltijden geleverd. Het eerste menu bestaat uit het parmentiersoep met brood, rundshamburger met witloof en puree en een dessert.”

Zes weken lang

“Bedoeling is zes weken lang op vrijdag de zorgmedewerkers van AZ Alma een menu te bezorgen. Woensdag om 10 uur zitten we samen met het coördinatieteam van het ziekenhuis om te bekijken hoe de bezorging van de maaltijden kan verlopen.”

Volgende zaken verleenden met veel enthousiasme hun medewerking aan dit mooie initiatief: Frituur Den Beir (160 kg aardappelen), Slachthuis Ryckaert (30 kg vlees), Bakkerij De Sutter, De Ramblas bistro & bier, Frapa geitenkazen, TNS Kroket, Thiang Thai, Thai Chang, TDM bouw Oosteeklo, Bioboerderij De Mollenakker, feestzaal De Visitor, Bar de Q, Metro Evergem, Groothandel Devlieger nv en Sultans.

“Het is mooi om te zien dat in tijden van crisis heel goed samengewerkt kan worden”, besluit Sten van der Blij.

 
Bron : Het Nieuwsblad

Deel dit bericht op : 

 

Afhaaldatums

Wij werken met afhaaldatums, wij kweken immers alles zelf.. De afhaaldatums wordt steeds per categorie vermeld !
Categorieën