INGREDIËNTEN:
1,5 kg ontbeende lamsbout
2 kg stevige aardappelen
0,5 kg dikke uien
1,5L kippenbouillon
Peper & Zout
Graanmosterd
BEREIDEN:
Pel de uien, halveer ze en snijd ze in dunne schijfjes. Stoof de uien aan in een pan. Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes van 2 à 3 mm.
Bak de stukken lamsbout aan in de pan, schroei ze langs alle kanten dicht en neem uit de pan. Snijd in sneetjes van enkele mm dik. Schep wat kippebouillon bij de aanbaksels van het lamsvlees en laten even doorkoken.
Leg een laagje uien in een diepe ovenschotel. Schik er een laag aardappelen over en kruid met peper en zout. Leg er vervolgens een laagje vlees over en kruid weer met peper en zout. Vervolg dan weer met een laag uien, aardappelen, vlees, uien en eindig bovenaan met een laagje aardappelen. Kruid goed af met peper en zout. Duw alles goed aan.
Schep wat bouillon in de pan waarin de uien gebakken zijn, laat even doorkoken en giet dit bij de bouillon in de pan waarin het vlees gebakken is. Lepel de bouillon over de ovenschotel tot alle ingrediënten onder staan.
Bak de ovenschotel minstens anderhalf uur in een oven van 140° à 150°.
SERVEREN:
Serveer in een diep bord en lepel er een schepje graantjesmosterd bij.
Deel dit recept op :