INGREDIËNTEN:
Vlees:
800 g varkenshaasje
250 ml volle yoghurt
4 teentjes knoflook
bosje peterselie
sap van 1 citroen
Aardappelsalade:
1 kg krielaardappelen, met schil
2 el witte wijnazijn
handvol dragon
20 g bieslook
20 g munt
4 lente-ui
125 ml zure room
1 tl mosterd
2 el zure ajuintjes
100 g gerookte spekblokjes
boter
olijfolie
peper en zout
BEREIDEN:
Pers de teentjes look bij de yoghurt. Hak de peterselie fjin en roer dit bij de yoghurt samen met het citroensap. Kruid naar smaak met peper en zout.
Leg er het varkenshaasje in en wentel het vlees goed door de marinade. Dek af met folie en laat minstens 1 uur marineren.
Stoom of kook intussen de krieltjes in licht gezouten kokend water.
Bak de spekblokjes krokant in een droge koekenpan. Snijd de verse kruiden (dragon, bieslook en munt) fijn. Snijd de lente-ui in ringen en eventueel de zure ajuintjes klein.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Kruid met peper en zout en bak rondom goudbruin in boter. Leg het vlees in een ovenschaal en zet 12 minuten in de oven.
Giet de aardappelen af en laat iets afkoelen. Snijd de krieltjes in partjes of schijfjes en doe ze in een kom. Giet er een scheut olijfolie over, druppel er witte wijnazijn over en kruid met peper en zout. Meng goed onder elkaar. Schep er de verse kruiden, lente-ui, ajuintjes, zure room, mosterd en spekjes onder.
SERVEREN:
Haal het vlees uit de oven, dek af met folie en laat 5 minuten rusten. Snijd in plakjes en serveer met de aardappelsalade.
Deel dit recept op :