Portobello Burger

INGREDIËNTEN:

  • 4 portobello champignons
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • peper en zout, naar smaak
  • 2 rode puntpaprika’s, zonder zaadlijsten en in grote stukken
  • 1 rode ui, in ringen van 1 cm dikte
  • paar el (kruiden)mayonaise
  • 4 plakken (smelt)kaas, geitenkaas of blauwe kaas is hier ook erg lekker bij
  • paar blaadjes sla
  • 4 hamburgerbroodjes
  • zoete aardappel frites (zie recept hieronder)

BEREIDEN:

 

  1. Roer voor de balsamico-marinade de olijfolie, balsamico azijn, knoflook en kruiden door elkaar.
  2. Verhit een grillpan (of barbecue). Borstel de Portobello champigons schoon (of veeg ze schoon met een tissue) en verwijder het steeltje. Bewaar de steeltjes eventueel voor een andere keer, want fijngesneden zijn ze lekker in bijvoorbeeld een soep of omelet. Kwast de portobello’s, paprika stukken en ui-ringen in met een beetje balsamico-marinade en bak ze op de hete grill pan. Grill de portobello’s aan beide kanten gedurende 5-7 minuten tot ze mooi bruin en zacht zijn. Grill ook de uien en paprika tot ze zacht zijn (of beetgaar als je dat lekkerder vindt). Als je nog wat van de balsamico-marinade over hebt, kwast je dit tijdens het bakken nog een paar keer op de portobello’s. Leg na het bakken de groente op een bord en breng ze met peper en zout op smaak.
  3. Grill de snijkanten van de broodjes kort op de grill, dat is erg lekker. Maar pas op dat ze niet aanbranden! Besmeer de broodjes met een beetje (kruiden)mayonaise en beleg ze vervolgens met sla, paprika, ui, portobello en kaas. Serveer de burgers eventueel met zoete aardappel frites (zie recept hieronder).

Recept zoete aardappel frites:

  1. Schil 3 grote zoete aardappels in frites van ongeveer 1 cm dikte. Leg ze in een kom met koud water gedurende 30 minuten. Droog ze daarna met een theedoek en doe ze daarna in een droge kom.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht). Meng 2 el maizena met chilipoeder, zout, komijn, zwarte peper naar smaak. Voeg dit toe aan de frites en hussel het goed om. Schenk dan 2 el olijfolie of gesmolten kokosvet erbij en hussel het weer goed om.
  3. Spreid de frites uit op twee bakplaten die bekleed zijn met bakpapier. De frites moeten namelijk genoeg ruimte hebben, anders worden ze niet krokant tijdens het bakken. Bak de frites gedurende ongeveer 30 minuten tot ze gaar en krokant zijn. Keer ze tijdens het bakken 1-2 keer om, hierdoor kan tegelijkertijd ook het overtollige condens uit de oven ontsnappen. Zet aan het einde van de baktijd de oven uit en laat ze dan eventueel nog 5 minuten in de oven liggen met de deur op een kiertje, hierdoor worden de randjes nog knapperiger.

Deel dit recept op : 

 

 

Afhaaldatums

Wij werken met afhaaldatums, wij kweken immers alles zelf.. De afhaaldatums wordt steeds per categorie vermeld !
Categorieën