Lamsvlees van eigen kweek

Lamsvlees van eigen kweek

Onze lammeren worden met alle zorg en op een natuurlijke wijze gekweekt, dit op basis van maïs, gras en een granenmengeling.

Onze zuiglammeren worden als ze een slachtgewicht van ongeveer 18kg bereikt hebben (3-4maanden) naar het slachthuis gebracht. Zuiglammeren hebben een zachtere lamssmaak.

Onze weidelammeren worden als ze een slachtgewicht van ongeveer 22kg bereikt hebben (5-10maanden) naar het slachthuis gebracht.

Omdat u als consument direct vanop de hoeve koopt, bespaart u zo de dieren van stress. Door een directe weg van de hoeve naar het slachthuis kunnen wij u de beste kwaliteit garanderen.

Terug verkrijgbaar op zaterdag 17 en 24 juni én op zondag 18 en 25 juni.

BBQ Recept :

Lamskoteletten op de BBQ met een appel-muntgelei.
Lamskotelet met appel munt gelei

Ingredienten

  • 900 g Granny Smith-appels
  • 1 bosje munt, plus 1/4 kopje blaadjes, gehakt
  • 1 kopje water
  • 1 kopje azijn
  • 1 jalapeno of chilipeper, gehalveerd
  • 1 kopje suiker
  • 8 lamskoteletten
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Plantaardige olie
  • Speciale uitrusting: kaasdoek of vaatdoek

Methode

(1) Verwarm de BBQ

(2) Snijd de appels in vieren en doe de hele appel (inclusief pitjes en klokhuis) in een grote pan met 1 bosje munt,  1 kopje water, 1 kopje azijn en 1 jalapeno of chiliperper gehalveerd.
Breng aan de kook tot de appels zacht zijn, ongeveer15 tot 20 minuten.
Pureer en giet in een met kaasdoek beklede zeef boven een kom. Laat uitlekken tot je ongeveer 2 kopjes sap hebt. Knijp het appelmengsel niet in de kaasdoek om meer sap te krijgen. Giet het sap in de pan en roer het kopje suiker erdoor. Breng aan de kook, zet het vuur iets lager tot de helft is ingekookt en dik wordt.
Bewaar de helft van de gelei om te serveren en de andere helft om de karbonades tijdens het grillen mee te bestrijken. Laat de gelei iets afkoelen voordat je de karbonades bestrijkt.

(3) Kruid de lamskoteletjes met peper en zout en bestrijk ze lichtjes met olie. Grill aan elke kant gedurende ongeveer 3 minuten, voor medium rood en voortdurend insmeren met het glazuur. 
Meng de resterende 1/4 kop gehakte munt in de resterende gelei en serveer naast gegrilde karbonades.

Producten

Deel dit bericht:

Afhaaldatums

Wij werken met afhaaldatums, wij kweken immers alles zelf.. De afhaaldatums wordt steeds per categorie vermeld !
Categorieën