Tajine van lamsvlees met pruimen en abrikozen

INGREDIËNTEN:

2 kilo vlees (lam of kalf)
2 grote uien, gesnipperd
2 knoflookteentjes, uitgeperst
Paar takjes platte peterselie, fijngehakt
Paar takjes koriander, fijngehakt
1 tl zout
1 tl zwarte peper
1 tl gember
1 tl kurkuma
Mespuntje kaneel
Kokend water
Voor de pruimen en abrikozen:
200 gr gedroogde pruimen
200 gr gedroogde abrikozen
2 el suiker
1 kopje water
(1 kaneelstokje)
1 tl kaneel

BEREIDEN:

Bak het vlees aan in olijfolie en bak aan alle kanten bruin. Voeg de ui, knoflook en kruiden toe en meng goed. Bak even aan en laat op laag vuur 10 minuten bakken. Voeg dan kokend water toe tot het vlees net niet helemaal onder staat. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat het vlees 1.5-3 uur op laag vuur stoven tot het gaar is en makkelijk van het bot loslaat. De duur hangt af van de kwaliteit en het soort vlees. Als het gaar is, haal je het vlees uit de pan en leg het in een braadslede. Leg er wat klontjes boter op en zet in een oven van 200 graden tot het vlees mooi bruin is. Laat ondertussen de saus op hoog vuur zonder deksel inkoken tot een mooie dikke saus.
 
Stoof de pruimen en abrikozen met de suiker, water,kaneelstokje en kaneel tot het lekker zacht is.
Pel de amandelen en bak ze in wat olie goudbruin en knapperig.

SERVEREN:

Serveer het vlees met de pruimen, abrikozen en amandelen en lekker vers brood.

Deel dit recept op : 

 

 

Afhaaldatums

Wij werken met afhaaldatums, wij kweken immers alles zelf.. De afhaaldatums wordt steeds per categorie vermeld !
Categorieën