INGREDIËNTEN:
600 g varkensgebraad
1 rode ui
1 bosje lente-uitjes
200 g sojascheuten
200 g peultjes of sperzieboontjes (diepvries)
200 g champignons
1 kleine broccoli
1 paksoi
sesamolie
1 flesje sojasaus
2 blaadjes laurier
gemberpoeder
gemberolie
oestersaus
peper
BEREIDEN:
Snijd het varkensvlees in kleine blokjes. Doe het in een kom met de sojasaus, laurier, korianderbolletjes en een mespunt gemberpoeder.
Dek af en laat een paar uur – of beter nog een nacht – marineren.
Snijd de gepelde ui in ringen. Snipper de lente-uitjes fijn. Spoel de sojascheuten onder de koudwaterkraan.
Blancheer de peultjes of de boontjes 2 minuten in gezouten water.
Snijd de champignons in plakjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de paksoi in reepjes.
Roerbak het vlees en de ui 3 minuten in sesamolie. Doe er de peultjes (of boontjes), de champignons en de broccoli bij. Roerbak 2 minuten.
Voeg de paksoi en de sojascheuten toe en roerbak 2 minuten. Doe er de lente-uitjes bij en roerbak 1 minuut. Kruid naar smaak bij met peper.
Deel dit recept op :